Terug naar overzicht

Volvo 245 2.1 DL (1e eigenaar/ Belastingvrij / Org NL/ NAP)

Marge € 12.450,-

Volvo 245 2.1 DL (1e eigenaar/ Belastingvrij / Org NL/ NAP)

€ 12.450,- Marge

180.091 KM NAP Tellerstand
Handgeschakeld Transmissie
1982 Bouwjaar
Benzine
Brandstof
Toon alle specificaties
Benzine 1982 Handgeschakeld 180.091 KM
Verzekeringen vergelijken
Deel deze advertentie:

Specificaties

Kenteken
NL
HN95BH
BTW of Marge Marge
Datum eerste toelating 16-02-1982
Datum eerste toelating (internationaal) 16-02-1982
APK vervaldatum 22-02-2026
Tellerstand
180.091 KM NAP
Carrosserie Station
Kleur Rood
Aantal deuren 5
Gewicht 1272 kg
Motorrijtuigenbelasting Vrijgesteld

Motor en transmissie

Brandstof Benzine
Transmissie Handgeschakeld
Aantal cilinders 4
Cilinderinhoud 2127 cc

Exterieur

Trekhaak

Beschrijving

27 jaar lang, heeft hij stil gestaan en geen meter meer gereden... 27 lentes, zomers, herfst en winters heeft deze oer Estate staan te wachten om door ons opgepakt te worden om vervolgens door ons in volle glorie te herstellen! 

Eigenlijk is het 24 jaar want in juni 2021 toen we net weer een beetje naar buiten mochten, midden in de Coronapandemie, zijn we op zoek gegaan naar een mooi project om ons bezig te houden in deze gekke periode.

Wij; 2 vrienden en mijn schoonvader (uiteraard ook een vriend ;-p) zijn allemaal gek op klassieke auto's en we hebben alle 3 zo onze kwaliteiten. Die vriend van mij kan goed sleutelen, mijn schoonvader is goed in carrosserie en laswerk en ik kan mij aardig redden op het gebied van in- en verkoop van verschillende onderdelen en andere benodigdheden. Daarnaast kan ik ook heel goed koffie zetten voor de heren ;-).

Op 16 februari 1982 ziet de Volvo voor het eerst de openbare weg om vervolgens vanaf 1998 stil gezet te worden, want in '97 was de 245 voor het laatst voorzien van een A.P.K. Na 22 jaar in de schuur te hebben gestaan is hij ingeleverd bij een autobedrijf. Deze had de intentie hem ooit eens op te knappen. Dit autobedrijf is er niet aan toegekomen en heeft hem bij SJ auto in Polsbroek neergezet/gedoneerd als project of donor auto. Zij moesten maar zien of ze er tijd en zin in hadden om hem op te gaan knappen. De bekenden in Volvoland weten over wie we het hebben, zoals op hun eigen Facebook pagina staat: "SJ Auto, net even anders. Werken met auto's als dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking en voor herintreders." Hier zijn ze gespecialiseerd in klassieke Volvo. Na wat speurwerk ben ik de 245 hier tegengekomen en in juni 2021 hebben wij hem daar opgekocht en met vol goede moed zijn we er aan begonnen. Wat hebben we allemaal gedaan:

* De motor is voor het grootste gedeelte uit elkaar geweest, veel pakkingen zijn vernieuwd.
* Het brandstof systeem is volledig gereinigd.
* De carburateur is volledig gereviseerd, nieuwe naalden, membraam etc.
* Hoofdrem cilinder samen met het expansievat, remmerij, blokken, schijven, klauwen en leidingen zijn vervangen.
* de radiateur is vervangen voor een nieuwe en de koelvloeistof is ververst.
* De koppeling is in zijn geheel vervangen inclusief druklager en toplager
* De velgen zijn opnieuw gespoten en voorzien van nieuwe Hankook banden.
* Er is laswerk gedaan aan de hoekjes van de kokerbalken, verder is de auto hard.
* Het dakraam is er uit geweest en opnieuw geplaatst.
* De gehele uitlaat is vanaf het spruitstuk vervangen voor een nieuwe, inclusief dempers en ophangrubbers.
* Er is een nieuwe distributieriem geplaatst.
* V-snaar is vervangen en veel rubber leidingen.
* De bestuurdersdeur was wel heel erg roestig dus deze hebben we vervangen voor een ander exemplaar, vandaar wat kleurverschil.
* Nieuwe bougies, verdeler kap, kabels en rotor zijn geplaatst.
* De olie en alle filters zijn vervangen.

Wij hebben er (bewust) voor gekozen de auto zo origineel mogelijk te laten, inclusief al zijn (kleine) imperfecties omdat wij dit mooi vinden. Hij hoeft wat ons betreft niet nieuw te zijn, de tand des tijds mag gewoon zichtbaar zijn, dat geeft hem juist karakter!

Het accent heeft in dit project gelegen op de techniek en de veiligheid, hier hebben we geen enkele steen onaangetast gelaten en hebben daadwerkelijk alles vernieuwd of opnieuw opgebouwd. De carrosserie heeft her en der wat beginnende roest blaasjes, een krasje en een dutje zo links en rechts maar zoals gezegd hebben we dit bewust zo gelaten, Mocht u echt een concoursstaat auto zoeken dan is dit een heel mooi canvas. 

Deze auto's komen zeer zelden op de markt. Hiermee bedoel ik dat, met in ogenschouw het hier een origineel Nederlands geleverd exemplaar betreft met zo een lage kilometerstand(NAP), afkomstig van de eerste eigenaar is. Wij zijn wel opzoek naar iemand die dat weet te waarderen, nog niet eens qua geld maar qua passie en liefde voor het merk en het werk wat wij er in gestoken hebben. Stel we zouden al onze uren en materiaal rekenen, dan is de vraagprijs nog te weinig. Echter hebben wij hem niet gekocht om winst te maken maar echt als project voor de Corona tijd.

Samenvattend: wij zoeken een leuke nieuwe eigenaar bij deze auto en in tegenstelling tot de andere auto's op onze site gaat het dit keer niet alleen om of u de auto van ons wilt kopen maar ook of wij hem wel aan u willen verkopen ;-) 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter op 06-16500031 dan plannen we graag een bezichtiging met u in!

Inruil van een auto, camper, motor of boot is bespreekbaar 

Met vriendelijke groet,

Peter (en in dit specifieke geval ook Paul en Jeroen)


Wil je meer informatie of een proefrit komen maken? Neem dan contact op met Peter: 06-16500031. Wij zijn ook bereikbaar middels WhatsApp.

Inruil van eventueel een auto, camper of motor is mogelijk.

We hebben ons uiterste best gedaan om alle informatie in deze advertentie correct weer te geven. Er kunnen echter geen rechten worden ontleend aan de verstrekte informatie in de advertentie. Vertrouw niet alleen op deze informatie maar controleer altijd zelf de zaken welke voor jouw belangrijk zijn en je beslissing zouden kunnen beïnvloeden. Neem contact op met de verkoper voor aanvullende vragen.
Mogelijk gemaakt door Mobilox